Het immense verlangen om een kind te krijgen

Dit boek gaat over hoop en wanhoop van echte mensen die intens verlangen naar en kind en hoe dat lang niet altijd vanzelfsprekend is.

"Eigenlijk zouden elke vrouw en elke man die een kindje willen dit boek moeten lezen". Dat zegt de Vlaamse professor Paul Devroey, wereldautoriteit in vruchtbaarheidsbehandelingen.

De wetenschap kan heel veel: de kinderwens van schijnbaar onvruchtbare vrouwen en mannen toch waarmaken, embryo’s screenen op genetische afwijkingen, kinderen op de wereld zetten om àndere kinderen te helpen genezen, vrouwen bevruchten met het zaad van hun dode man… En dan zijn er nog de ethische vragen, rond eugenetica, klonen, draagmoeders en designerbaby's…

Maar achter al die technieken en wetten en regels schuilen mensen en hun verhalen, van hoop en wanhoop, van taboes en onbegrip, van intens geluk en diepe ontgoocheling. Daarover gaat BABY BLUE.

Baby Blue
22,50 euro en is verkrijgbaar in elke boekhandel
isbn 9789089313027
 

2 reacties op “Het immense verlangen om een kind te krijgen”

 1. Anoniem schreef:

  Ik herken heel veel in dit verhaal. Mijn naam is cathy ik ben 39 jaar, ik ben al zeker 8 jaar bezig met IVF maar helaas zonder resultaat.
  Mijn eileiders en eierstokken zijn beschadigd maar heb al eitjes kunnen laten bevriezen maar kan nog altijd om gezondheids redenen niet zelf een kind verwekken.
  Daarom zoeken wij een draagmoeder (D.W.Z zowel het eitje als het zaadje van ons zelf. Ik hoop dat U dit wilt overwegen gezien dat dit een van onze laatste kansen is.
  We hopen heel snel iets van U te vernemen. Wij zijn rijk en hopen dat een moeder is die reageert ene is met principes maar wij willen natuurlijk bijdragen voor de dingen die moeten plus een bedrag per maand en kan nog wat meer maar dat moet besproken worden. Ons nr is 0483416902 België.

  Alvast onze diepste dank

  Liefs

  Cathy en jan.

 2. Bibi1 schreef:

  Het boek babyblue is echt een aanrader voor wie met vruchtbaarheidsproblemen kampt. Het is een mooi verhaal ingedeeld in hoofdtukken waar een dokter al zijn ervaringen in deelt. Persoonlijk vind ik dat het een boek is dat to the point is. Als je vragen en twijfels hebt, is het echt de moeite om dit eens te lezen. Het geeft een goed beeld van wat je mag verwachten en stelde mij al veel geruster 🙂 !