tekening

5 spelletjes om te doen tijdens de krokusvakantie

De krokusvakantie is het ideale moment om leuke dingen te doen met de kinderen, maar helaas zit het weer niet mee. Het is grijs, nat en koud. Hoe moeten we onze kinderen nu bezighouden?

Met deze vijf spelletjes houden jullie je perfect bezig tijdens de regendagen!

1. Zintuigspelletjes

Verzamel wat voorwerpen bij elkaar, blinddoek je kind en laat hem aan de verschillende voorwerpen voelen. Kan hij raden wat het is? Daarnaast kan je ook zijn smaakpapillen testen. Herkent hij wat hij in zijn mond steekt? Kies voor etenswaren met uitgesproken smaken. Dit kan bijvoorbeeld suiker, confituur, pindakaas, olijven, boter, mayonaise en dergelijke zijn.

2. Memoryspelletje

Op tafel heb je een verzameling van voorwerpen staan. Dit kan echt alles zijn, zowel grote dingen als kleine spulletjes. Laat je kind kijken naar de verschillende voorwerpen. Stuur hem dan even weg en neem een voorwerp weg. Kan hij raden welk voorwerp verdwenen is?

3. Verven met knikkers

Wat heb je hier voor nodig? Een doos of dienblad, papier, verf en knikkers.
Leg het papier op de bodem van de doos of het dienblad. Dompel de knikkers onder in verf en leg deze op het stuk papier. Laat jouw kind de doos of dienblad nu heen en weer bewegen zodat de knikkers beginnen te rollen. Doe dit totdat hij of zij vindt dat het schilderij helemaal klaar is. Leg het papier dan op een veilige plek om te drogen.

4. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

Deze klassieker moet je gewoon kennen. De bedoeling is dat je je focust op een voorwerp of element in jouw buurt, zoals een stoel of een kaars. De enige tip die je kan geven is de kleur. Dan zeg je bijvoorbeeld: “ik zie, ik zie wat jij niet ziet, en de kleur is rood.” De deelnemer(s) moeten dan raden welk voorwerp je in gedachte hebt. Jij mag enkel antwoorden met ja of nee.

5. Voetje van de vloer

De voetjes van jouw kind mogen de vloer niet raken. Hij moet deze omhoog houden door enkel over de zetel, stoelen of zelfs de tafel de kruipen. Raken de voeten toch de vloer? Dan is het jouw taak om jouw kind op tijd aan te tikken. Dit mag enkel als de voeten de vloer raken, anders telt het niet! Wees dus alert!

Het gezegde luidt: “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Twijfel zeker niet om eens een vriendje of vriendinnetje uit te nodigen. Het is perfect mogelijk deze spelletjes met meerdere personen te spelen. Daarom zijn ze ook zo geschikt voor kinderfeestjes.

 

Meer tips om jouw peuter te entertainen, vind je hier.

Wil je weten wat je nog allemaal kan doen tijdens de krokusvakantie? Lees dan zeker het artikel over vijf leuke uitstapjes tijdens de krokusvakantie.

Reacties zijn gesloten.